Enllaços d’interès

enllaços

En aquesta pàgina trobareu enllaços d’interès en tots els àmbits del col·leccionisme, des de fòrums, blocs particulars i webs. Tot ordenat per la temàtica en qüestió i una breu explicació del per què de la meva recomanació.

Segur que no hi són tots els que hi ha per internet, però són els que jo conec. Si trobeu a faltar alguna web, bloc o fòrum de col·leccionisme i creieu que pot ser interessant passeu-me l’adreça i un breu resum (com els que he fet jo), li faré un cop d’ull i si veig que pot ser interessant l’inclouré a la llista.

General

Colnect pàgina web de catàlegs on-line. Per mi la millor pàgina de catàlegs i on tinc totes les meves col·leccions. Fòrums i sistema d’intercanvi propi. Multilingüe. Es gratuïta però existeix una opció de usuari premium (de pagament).

El Troc aquesta és la web és d’una associació dedicada a la promoció del col·leccionisme, fent difusió de les trobades i reunions de col·leccionisme arreu de Catalunya i Espanya. També tenen un fòrum organitzat per temàtiques, on la gent pot fer les seves propostes de canvi (Fòrum d’El Troc www.eltroc.org/forum/index.php ). Gratuït.

Etiquetes de fruita

Legufrulabelofolie pagina web francesa (traduïda al castellà i altres idiomes, no en català). Etiquetes de fruita, papers de fruita, cartonets i malles, tot en una sola web.

Punts de llibre

Mondopunts és el bloc de Montserrat Casaponsa i Domènec Martinez de SALT (Girona ), col·leccionistes de Punts de llibre, uns autèntics cracs dels punts de llibre, uns grans coneixedors del tema i

Sobrets de sucre

Azúcar Picasso pàgina web d’Enrique Garcia dedicada al món del col·leccionisme de sobres de sucre i edulcorants. Totes les sèries estan completes. Relaxeu-vos i entreu al seu petit món.

Pacotada web de col·leccionisme i catalogació de sobrets de sucre, el seu catàleg i ordenació son extraordinaris (està en portuguès)

Taps corona

Foro Tapón Corona Aquest fòrum és, al meu entendre, el millor punt de reunió de col·leccionistes de taps corona. Lloc on aprendre dels que més saben, estar al dia de les novetats i moltes coses més relacionades amb aquest col·leccionisme tant apassionant.

Crown Caps Info (CC.I.) Web de trobada de col·leccionistes de tot el món de taps corona. Gratuïta. En anglès amb possibilitat de visionat en diferents idiomes. Tenen un catàleg propi, estadístiques de col·lecció i moltes altres opcions.

Bottlecaps Index Cercador de taps corona mundial, introduint el nom o la marca pots trobar informació sobre gairebé qualsevol tap corona del mon (la font son els mateixos col·leccionistes subscrits). Multilingüe i accés gratuït.

crown-caps.net Catàleg on-line de taps corona. Pots tenir la teva col·lecció i les repetides, sistema d’intercanvi propi de la web, fòrums i altres coses d’interès pels col·leccionistes de plaques de cava. Es de pagament, encara que hi ha un període gratuït de prova. Multilingüe.

xapes.net Catàleg on-line de plaques de cava. Pots tenir la teva col·lecció i les repetides, sistema d’intercanvi propi de la web, fòrums i altres coses d’interès pels col·leccionistes de plaques de cava. Es de pagament, encara que hi ha un període gratuït de prova. Multilingüe.

Filatèlia

Àgora de Filatelia fòrum interessantíssim de filatèlia, per a tots els nivells. Gratuït i en castellà.

Numismàtica

Imperio Numismático Fòrum dedicat a la numismàtica i medallística, des de l’antiguitat fins a les monedes de curs legal. Gratuït. En castellà.

Trobades

Excambium Trobada de col·leccionisme en general que es celebra a Tarragona el primer diumenge de novembre i que tinc l’honor de organitzar. Participen entitats i col·leccionistes de Tarragona, també d’altres llocs de Catalunya i d’altres llocs de l’Espanya.

Replega Trobada de col·leccionisme en general que es celebra a Monzón (Osca) el primer cap de setmana de setembre. Cada any un nombre molt important de comerços i col·leccionistes es reuneixen en aquesta localitat. He participat en diversos anys i és una de les trobades més recomanables.