Excambium. Organitzant la primera trobada

Excambium: del llatí, tipus de canvi, bescanvi, intercanvi. Excambium

Feia uns quants anys, Tarragona s’havia quedat òrfena de trobades de col·leccionisme en general (a excepció d’alguna trobada de plaques de cava o tap corona). Així que, decidit a recuperar aquest tipus de trobada, vaig començar a treballar la idea fa un parell d’anys, parlar amb molts col·leccionistes de Tarragona i de converses amb els amics d’ El Troc. A més de ser una trobada d’intercanvi, “Excambium” també havia de ser un aparador de les entitats de col·leccionisme del Camp de Tarragona.

Vaig mantenir contactes amb el Port de Tarragona i l’Ajuntament de la ciutat per aconseguir la cessió d’un espai per poder trobar-nos però, la jubilació del responsable del Port i una sèrie de retards a l’Ajuntament, van frustrar la celebració de la trobada l’any 2016.

En vistes dels imponderables que m’havia trobat i decidit a tirar endavant la trobada, enguany (2017) m’hi vaig posar molt més aviat. Diverses converses amb responsables i regidors de l’Ajuntament, que no acabaven de fructificar, em feien témer que tornaríem a estar com l’any anterior. Fins que em van posar en contacte amb els companys de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

Jo, a banda de col·leccionista, també sóc casteller de la Colla Jove i això em va facilitar poder parlar amb el responsable de l’àrea de Dinamització Social, en Jordi Alasà, que ens va donar tot tipus de facilitats per poder fer la trobada al local de la Colla Jove.

Ara només quedaven alguns detalls per concretar… cadires, taules, punts de llum… però aquesta era la part més fàcil de tota la logística.

Vaig fer cartells per promocionar la trobada, els vàrem repartir a grans trobades com la de Replega (a Montsó) i La Mercè (Barcelona), també ens van donar un cop de mà la gent d’ El Troc publicant l’anunci al seu butlletí i fent arribar als seus associats la informació.

I va arribar el gran dia, 29 d’octubre de 2017. La nit anterior estava dels nervis, gairebé no vaig poder dormir, neguitós perque tot sortís bé. Les set del matí, no vaig deixar ni que sonés l’alarma, dempeus com un llamp comprovant que tot estigués a punt. Un got de llet i de camí cap al Cos del Bou.

En arribar a la porta del local, a les nou menys cinc minuts i, a pesar del canvi d’hora oficial, el Jordi ja ens estava esperant. També hi havia en Marc, un dels usuaris de Colnect de Tarragona que ens va venir a donar un cop de mà. Vàrem muntar les taules i distribuir les cadires. Mentre organitzàvem la paradeta de Colnect, van arribar els amics del Collectors Club de Reus i de l’ACP Bagà Delegació Baix Camp. Per mala sort no van poder venir cap de les altres entitats convidades ni els d’ El Troc (una de les entitats organitzadores) que no van poder aconseguir vehicle per poder portar el seu material.

A quarts de deu, van arribar alguns col·leccionistes per deixar les seves bosses i anar a esmorzar (volien agafar forces pel matí que teníem per davant).

 

A les deu en punt vàrem donar per inaugurada la I Trobada Excambium de col·leccionisme en general. Mica en mica van arribar més col·leccionistes, sobrets de sucre, punts de llibre, taps corona, plaques de cava, pins, calendaris de butxaca, segells… l’activitat va anar pujant durant tot el matí. Calculo que van passar més de 100 col·leccionistes durant el matí i al punt més àlgid devíem ser unes 50 persones dins del local alhora.

 

Als voltants de la una vàrem fer la rifa d’un lot de material de col·lecció (punts de llibre, plaques de cava, taps corona, sobrets de sucre i tovallons de paper). Aquí una foto de la persona agraciada.

Tot havia anat bé i la gent va marxar contenta, amb ganes de tornar a repetir. Per la meva part, satisfet de com havia anat però amb la sensació que podia haver anat millor. Content de totes maneres i pensant ja en l’organització de la II Trobada Excambium per a l’any vinent.

Agrair al Jordi Alasà, La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i l’Associació d’Amics de la Colla Jove pel seu suport i ajuda per a la realització de la Trobada. I un agraïment molt especial a tots els usuaris de Colnect que us vàreu acostar a la Trobada Excambium (no poso els noms per no deixar-me’n cap 😉 )

Comparteix-ho a les xarxes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *