De què parlem quan diem col·lecció o col·leccionisme? Potser va sent hora de posar-ho en majúscules per tenir clar de què parlem. Tinc la sensació que molta gent col·lecciona i no te idea de que ho està fent. Així que anirem al diccionari a veure que ens diu.

Definició segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans

Col·lecció: Recull de coses d’una classe determinada, especialment de coses d’art, de ciència, d’indústria, etc., que constitueixen un conjunt més o menys complet.

Definició segons la Viquipèdia

Col·leccionisme: El col·leccionisme és el fet de col·leccionar sistemàticament objectes d’un interès històric o … Continua llegint >

Per on començar?Per on començar? Aquesta vindria a ser la pregunta que em va fer un visitant a la Festa del Col·leccionisme de Barcelona (15 i 16 de setembre) i jo vull posar per escrit les reflexions que li vaig fer.

Aquesta persona em demanava orientació per ser col·leccionista, ja que tenia clar que volia col·leccionar però no sabia què ni com.

Crec que el primer que em de tenir clar és que ens agrada més a nosaltres. No és lògic col·leccionar una cosa que no ens agrada de cap de les maneres. Per posar un exemple, no té lògica col·leccionar ampolles Continua llegint >