Petit tresor

Petit tresor. Això és el que fa uns dies m’ha fet arribar una persona molt propera.

Un petit tresor que engrandirà les col·leccions. No us ho perdeu, un àlbum artesanal amb segells de tot el món, una bossa amb uns quants sobrets de sucre i algunes plaques de cava. I es que quan un fa neteja no sap mai que pot trobar 😉

petit tresor 3
petit tresor 1
petit tresor 2

L’àlbum de segells era un lligat de fulles amb tapes dures, de mida “quartilla” apaïsat. Les fulles amb el nom del país a la primera fulla de cadascun, escrit amb tinta xina (òbviament fet a ma), i els segells més o menys arrenglerats sense cap criteri específic (crec que els va anar enganxant a mida que els anava trobant) enganxat amb xarneres. Gairebé tots de la primera meitat del segle XX, encara que també n’hi han alguns de finals del XIX.

Es una autentica llàstima, però el mal estat de l’àlbum (li ha afectat molt la humitat) i el d’alguns segells ha fet que l’hagi hagut de desmuntar per recuperar els segells. L’òxid l’he mirat de treure posant els segells en una solució salina, però amb tot i això no ha estat possible recuperar-los tots. En altres la marca de les xarneres es evident. Però ja estan tots al classificador, esperem que amb els tractaments no es deteriorin més.

No els he comptat però son molts i de molts països dels qual no en tenia cap a la col·lecció.

En quant als sobrets de sucre hi ha molts (fins i tot repetits), la major part son nominals de la zona de Barcelona i algun d’estrangers. I les plaques de cava, encara que poquetes i normaletes, son molt benvingudes doncs últimament se m’està fent difícil d’aconseguir noves peces per la col·lecció o per canviar.

Moltes gracies des d’aquí al nostre benefactor i dir-li que si troba alguna altra cosa que es pugui col·leccionar amb molt de gust li faré lloc a les meves col·leccions.

Comparteix-ho a les xarxes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *